Znowu został kawałek czerstwej bagietki?
Na pewno nie w Studio Rygalik.
Projektanci w bardzo odważny i estetyczny sposób pokazują nam problem marnowania żywności. Łącząc wysokiej klasy design z kulturą żywienia tworzą oni niebanalne produkty użytkowe.
Na pewno nie w Studio Rygalik.
Projektanci w bardzo odważny i estetyczny sposób pokazują nam problem marnowania żywności. Łącząc wysokiej klasy design z kulturą żywienia tworzą oni niebanalne produkty użytkowe.
Mała ciekawostka:
Na świcie, co roku wyrzucamy 1.3 mld ton jedzenia (FAO, 05.2011 r.). Stanowi to 1/3 ilości produkowanej żywności nadającej się do spożycia.
W typowym domu Europejczyka wyrzuca się do kosza 20-30% kupionego jedzenia, 2/3 nadawałoby się jeszcze do spożycia.
Na świcie, co roku wyrzucamy 1.3 mld ton jedzenia (FAO, 05.2011 r.). Stanowi to 1/3 ilości produkowanej żywności nadającej się do spożycia.
W typowym domu Europejczyka wyrzuca się do kosza 20-30% kupionego jedzenia, 2/3 nadawałoby się jeszcze do spożycia.

0 komentarze:
Prześlij komentarz